56

Werkbezoek GRAS: GRoene en Avontuurlijke Speelplaats

10.00 - 12.30 UUR

GRAS is een meerjarenproject van STIBO De Speurneus en staat voor GRoene en Avontuurlijke Speelplaats. Het team van STIBO De Speurneus tovert hun grijze speelplaats om tot een nieuwe, groene en uitdagende buitenruimte. Iedereen helpt actief mee om een droomspeelplaats te realiseren: kinderen, ouders, leerkrachten, kinderbegeleiders, buurtbewoners, stedelijke diensten, enzovoort.

Breng een bezoek aan STIBO De Speurneus en laat u onderdompelen in hun werking. Ontdek de vormgeving van hun nieuwe buitenruimte en leer meer over het belang van een groene en uitdagende buitenruimte voor kinderen en de natuur. Krijg inzage in het (samenwerkings)proces dat gepaard gaat met dit project. Hoe slagen zij er in om kinderen, ouders, kinderbegeleiders en andere partners uit de buurt te betrekken bij de vormgeving van hun project? Wat zijn de voordelen en effecten van samenwerking met diverse spelers? En welke rol speelt uw kinderopvangvoorziening hierin? Sprokkel tijdens dit werkbezoek handige tips en tricks bij elkaar over hoe u dergelijke projecten aanpakt en (lokale) samenwerking stimuleert.

Sustainable Development Goals_Dutch-04.jpg 

De sociale gemeente: wat als uw bestuur alles uit de kast haalt opdat iedereen mee kan doen?; De klimaat-neutrale gemeente: hoe maken we het klimaat tot een zaak van iedereen en van alle beleidsdomeinen?

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Sign In