65

Werkbezoek Buurt Binnenste Buiten: kinderen verbinden

14.00 - 16.30 UUR

​Kinderdagverblijf 't Sleepken en kinderdagverblijf Nieuwland nemen u mee op pad tijdens een buurtwandeling. Ontdek tips, quick wins en valkuilen om de buurt binnen te brengen in uw kinderopvangvoorziening en om uw kinderopvangvoorziening buiten te brengen in de buurt. Samen met lokale samenwerking en verbinding, staat aandacht voor diversiteit centraal in dit werkbezoek.

Eerst worden we verwelkomd in kinderdagverblijf Nieuwland voor een kort infomoment met koffie en thee. We maken kennis met hun werking en het initiatief 'De Koffiekletskar'. Daarna trekken we de buurt in en krijgen we zicht op de diverse partners waar de kinderdagverblijven mee samenwerken (buurtcentrum, wijkgezondheidscentrum, vzw Jong, De Sloep, ...). We brengen ook een bezoek aan spelotheek Baloe en maken kennis met de buurt, de dagelijkse leefwereld voor de kinderen van de twee kinderdagverblijven.

Samen leren we de initiatieven kennen die de buurt in en rond de Sleepstraat onderneemt om (burger)participatie te stimuleren. We doen dit onder andere door middel van een rollenspel over toegankelijkheid van kinderopvang voor gezinnen met een diverse achtergrond. Om af te sluiten gaan we langs bij 't Sleepken, een kinderdagverblijf dat uitblinkt in ouderparticipatie en de buurt verbinden.

Verantwoordelijken voor dit werkbezoek zijn Sarah van Haute (Pedagogische begeleidingsdienst stad Gent), Marga Eeckhout (KDV 't Sleepken) en Anneke van de Velde (KDV Nieuwland).​

Voor dit werkbezoek fietsen we van het ICC naar de kinderdagverblijven en terug. We duimen voor mooi weer, maar denk toch aan gepaste (regen)kledij.​

​Deze sessie draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling:​

Sustainable Development Goals_Dutch-04.jpg 

De sociale gemeente: wat als uw bestuur alles uit de kast haalt opdat iedereen mee kan doen?

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Sign In