01

Sociale en ecologische reconversie van een kleine mijnstad

09.30 - 10.30 UUR

Burgemeester Jean-François Caron en zijn ploeg uit Loos-en-Gohelle, een gemeente met 7000 inwoners in de regio Pas-de-Calais realiseren, gooien grote ogen in binnen- en buitenland. Loos is van een vervallen mijnstadje uitgegroeid tot een laboratorium van duurzame ontwikkeling. Vaak met weinig middelen, want Loos is een arme gemeente. Maar regenwater opvangen is een vorm van bezuinigen. En een goed geïsoleerd huis betekent voor de inwoners extra koopkracht. Het is de totaalaanpak die Loos zo bijzonder maakt: ecologie, gecombineerd met participatie en welzijn van de lokale gemeenschap.

Burgemeester Jean-Francois Caron noemt zich geen politicus van het grote gebaar. "Ik probeer systemisch te werken en resultaten te boeken op alle fronten." Op de Trefdag doet hij de essentiële bouwstenen van zijn aanpak uit te doeken. U krijgt hier een voorsmaak.

Spreker
Jean- François Caron, burgemeester van Loos-en-Gohelle, wordt geroemd om zijn toekomstgerichte aanpak en liet zijn gemeente uitgroeien tot een lichtpunt in de sociaal-economisch zwaar geteisterde regio Pas-de-Calais.

Sessie met simultane vertaling Frans-Nederlands

Sustainable Development Goals_Dutch-11.jpg 

De sociale gemeente: wat als uw bestuur alles uit de kast haalt opdat iedereen mee kan doen?; De klimaat-neutrale gemeente: hoe maken we het klimaat tot een zaak van iedereen en van alle beleidsdomeinen?

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Sign In