20

De kracht van publieke zorg

11.00 - 12.00 UUR

Samen met professor Nathalie Vallet en Mieke Vogels onderzoeken we de waarde en dynamiek van de publieke zorg. Ze gaan met elkaar en met u in gesprek over waarom publieke zorg zo'n prominente rol vervult in de samenleving. Tegelijk spreken ze u aan op uw troeven om actief te zijn in de zorg.

Leggen we onze ambities echter hoog genoeg? Is de publieke zorg niet beter af als zij de private managementpraktijken binnenbrengt? Evolueert de publieke sector naar een zuil naast de andere zuilen? Heeft de private sector de publieke sector nodig en omgekeerd?

Twee straffe dames met een kritische blik die een verhaal brengen dat ongetwijfeld blijft hangen.

Sprekers
Mieke Vogels studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze was achtereenvolgens lid van de Kamer van volksvertegenwoordiging, schepen voor Milieu, Ruimtelijke Ordening en Groenvoorziening in de stad Antwerpen, Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid en Vlaams volksvertegenwoordiger.

Professor Nathalie Vallet werkt als lesgever en senior-onderzoeker aan de faculteiten Toegepaste Economische Wetenschappen en Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen, alsook aan de Master Publiek Management en ​het postgraduaat Publiek en Social Profit Management van Antwerp Management School. Sinds 1 januari is ze ook vicedecaan van de faculteit Ontwerpwetenschappen.

Sustainable Development Goals_Dutch-03.jpg 

De sociale gemeente: wat als uw bestuur alles uit de kast haalt opdat iedereen mee kan doen?

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Sign In