34

Beloftevolle strategieën voor betaalbaar wonen

12.30 - 13.30 UUR

​In dit atelier maakt u kennis met beloftevolle strategieën voor betaalbaar wonen op de koop- en huurmarkt. U kiest ter plaatse voor de lezing of de praktijktafels.

Hoe kan impact investing en sociaal ondernemerschap de sociale huisvesting versterken?

In deze lezing presenteert Piet Colruyt zijn visie en aanpak omtrent sociaal impact investeren in wonen. Hij gaat met u in gesprek over de haalbaarheid, de mogelijkheden en de rol van lokale besturen.

 Praktijktafels

  • Knokke-Heist: Het Betaalbaar Verhuurkantoor (BVK) gaat op zoek naar kwaliteitsvolle en betaalbare huisvesting voor jonge gezinnen die in Knokke-Heist wonen of een duurzame band met de gemeente hebben.
  • De Ideale Woning: Huurders kunnen eigenaar worden van Kluswoningen en renoveren hun woning onder begeleiding.
  • Gilen Woonprojecten: Bij HamsterHuren wordt de huurprijs in mindering gebracht van de latere aankoopprijs.
Spreker
Piet Colruyt startte zijn loopbaan als architect van meer energie-efficiënte supermarkten. Vandaag ondersteunt hij met SI²Fund sociale ondernemers die het beste van twee werelden willen combineren: een leefbaar businessmodel en een zo groot mogelijke sociale impact. Hij is medeoprichter van Inclusie en medeauteur van "Allemaal Sociaal 3.0: kunnen ondernemers de wereld nog redden?"

Sustainable Development Goals_Dutch-11.jpg 

De sociale gemeente: wat als uw bestuur alles uit de kast haalt opdat iedereen mee kan doen?; De klimaat-neutrale gemeente: hoe maken we het klimaat tot een zaak van iedereen en van alle beleidsdomeinen?

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Sign In