Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in de kijker op #VVSGtrefdag

8/06/2017

Had u ook al een vreemde frons getrokken bij het zien van de vele kleurrijke icoontjes in het trefdag-programma? Dit zijn de iconen van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals' of SDGs). Deze doelstellingen werden in 2015 goedgekeurd door de Verenigde Naties in New York. Het zijn 17 doelen die alle landen, waar ook ter wereld, moeten realiseren tegen 2030.

Ook binnen België zetten overheden, bedrijven, universiteiten, verenigingen en burgers hun schouders onder dit kader. Lokale overheden zijn daarenboven sleutelactoren in de realisatie van elk van deze doelen. Ze raken immers allemaal aan domeinen waar steden en gemeenten in Vlaanderen mee bezig zijn. Denk maar aan gezondheid, onderwijs, afvalbeleid of goed bestuur. Kortom, globale doelstellingen, die lokaal worden ingevuld. Of zoals VVSG-voorzitter Wim Dries al aankondigde: 'De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zullen lokaal zijn, of ze zullen niet zijn.'

Dit globaal kader vormt dan ook de rode draad van de #VVSGtrefdag 2017. Beleef en ontdek deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen op 12 oktober!

Meer informatie

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Sign In